Bio

Adrià Mor, música catalanosarda | mùsica sarducatalana

El 2019 vaig començar a compondre Lo somrís de la magrana, com a banda sonora per al programa Adrià – Beni cun me, produït per EjaTV i Terra de Punt per a RAI3:

«Adrià – Beni cun me», RAI3 (amb producció d’EjaTV – Terra de Punt).

Els meus projectes musicals sempre han estat lligats a la defensa de les llengües minoritzades, i han mirat de contribuir a moviments polítics d’alliberament:

Marxes per la Llibertat (18/10/2019).

Des del 2006 fins al 2010, vaig ser guitarrista i compositor de Banda Barretina (antic lloc web), i el 2010 vaig ser el cantant i compositor d’aBanda.

El 2010 vam enregistrar, com a banda guanyadora del concurs Mou-te 2010 de Sant Cugat del Vallès, un concert en directe per a la televisió Cugat.cat.

aBanda 2010

[No disponible] Descarregueu-vos Massa sang, de Banda Barretina (2009)
Escolteu La crida de la terra, d’aBanda (2011)

En l’àmbit universitari, amb el nom real d’Adrià Martín-Mor, m’ocupo de les tecnologies de la traducció. He contribuït a l’aparició del primer traductor automàtic per a la llengua sarda i a la publicació d’actes municipals en sard de l’ajuntament de Bauladu (Oristany). Sóc membre fundador i impulsor de Sardware, una associació creada a imatge de Softcatalà que treballa per la presència de la llengua sarda en la tecnologia.